Наполи обра италианските футболни “Оскари”

Асоциацията на професионалните футболисти в Италия раздаде наградите си за 2023 година. Приза за най-добър футболист заслужи Виктор Осимен. Нигерийският нападател беше в основата на триумфа на Наполи в Серия “А” през изминалия сезон. “Партенопеите” вдигнаха титлата за първи път от 33 години, а Осимен допринесе с 26 попадения в 32 мача. 

През годините победители в най-престижната категория са ставали легенди като Златан Ибрахимович, Андреа Пирло, Кристиано Роналдо и Джанлуиджи Буфон. 

Вече бившият наставник на Наполи Лучано Спалети беше избран за най-добър треньор. Под негово ръководство тимът от Неапол събра 90 точки и не даде никакъв шанс на конкурентите си по пътя към завоюването на Скудетото. 

Съвсем логично, Наполи стана най-добър отбор на годината. Хвича Кварацхелия пък взе наградата за най-красив гол. Грузинецът беше отличен за попадението си във вратата на Аталанта през март. 

В идеалния отбор на годината също е налице доминация на Наполи. Шампионите са представени от петима футболисти: Осимен, Кварацхелия, Джовани Ди Лоренцо, Станислав Лоботка и Ким Мин-Жае, който през лятото премина в Байерн (Мюнхен). По трима свои играчи в най-добрата единайсеторка иамт Интер и Милан. 

Идеалният отбор на годината в Серия “А”:

вратар: Майк Менян (Милан) 
защитници: Джовани Ди Лоренцо (Наполи), Ким Мин-Жае (Наполи), Алесандро Бастони (Интер), Тео Ернандес (Милан) 
халфове: Станислав Лоботка (Наполи), Хакан Чалханоолу (Интер), Николо Барела (Интер) 
нападатели: Хвича Кварацхелия (Наполи), Виктор Осимен (Наполи), Рафаел Леао (Милан)

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели