Ново разочарование за Селта

Селта игра цял час с човек повече в домакинството си на Кадис от 15-ия кръг на Ла Лига, но не можа да постигне първа победа на „Балаидос“ от началото на сезона. Срещата завърши 1:1 и галисийци останаха в зоната на изпадащите с едва 9 точки. 

Лас Палмас поведе рано в двубоя чрез Кристофер Рамос, но в 33-ата минута Виктор Чуст беше изгонен с директен червен картон при спорни обстоятелства. В 57-ата минута Йорген Странд Ларсен възстанови равенството, а до края натискът на Селта не донесе второ попадение и съставът на Рафаел Бенитес пропусна отличен шанс да се отлепи от дъното.

Лас Палмас действаше подчертано дефанзивно, но епизодичните контри на тима бяха опасни. В 16-ата минута Иван Алехо центрира към Крис Рамос, който с глава направи безпомощен Висенте Гуаита. Четвърт час по-късно съдията Хесус Хил Мансано показа червен картон на Виктор Чуст, който фаулира противников нападател пред наказателното поле, но без да е последен в защитата. Решението остана непроменено и след намесата на ВАР.

Преди почивката домакините пропуснаха няколко възможности да изравнят. Оскар Мингеса и Яго Аспас бяха най-дейни за Селта, но стражът на Лас Палмас Давид Хил направи важни спасявания.

Домакините продължиха да доминират и през второто полувреме. В 57-ата минута левият бек Ману Санчес намери Странд Ларсен пред самата голлиния и датчанинът не сбърка. В 60-ата минута голмайсторът на галисийци беше близо до това да направи пълен обрат, но бранител в жълто блокира удара му.

Странд Ларсен постоянно тормозеше защитата на Лас Палмас и в 72-ата минута отново шутира опасно, но Давид Хил спаси. Селта изцяло се настани в половината на съперника, но така и не успя да пробие бетона на гостите, които отмъкнаха ценна точка и се намират на 16-а позиция в класирането.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели