Ференцварош направи обрат срещу Чукарички и продължава да мечтае

Ференцварош направи солидна крачка към преминаването на груповата фаза в Лига на конференциите, след като надделя с 2:1 в гостуването си на Чукарички. Унгарците осъществиха пълен обрат в последните десет минути на двубоя с попадения на Кристофер Закариасен (83’) и Александър Пешич (90’), след като домакините бяха взели ранна преднина чрез Лука Аджич (11’).

Именно Аджич успя да се възползва от първата и единствена по-сериозна опасност пред една от двете страни през първата част, като още в 11-ата минута засече центриране и реализира за 1:0. След почивката съдията отстрани треньора на домакините Игор Матич. Нещата вървяха без нещо по-сериозно до последните десет минути и домакините сякаш вече виждаха как могат да се поздравят с първи три точки в турнира.

Така обаче се стигна до 83-ата минута, когато Балинт Катона намери Закариасен от самата аутлиния и той успя да възстанови равенството и да вдъхне нови надежди на гостите. Унгарците стигнаха до така важната победа дълбоко в добавеното време, когато Пешич получи много свободно пространство и той реализира за 1:2.

По този начин Ференцварш спечели за втори път и след две победи и три равенства събра девет точки и окупира второто място в група F. Те обаче ще имат не леката задача да приемат водача в подреждането Фиорентина, като “виолетовите” ще се нуждаят само от равенство, за да си гарантират първото място. Генк, който е трети с шест точки, пък ще трябва да спечели срещу Чукарички и да се надява на добро стечение на обстоятелствата, за да продължи в турнира и напролет.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели