Виляреал се измъчи с Панатинайкос, но все пак прескочи групата

Драматичен успех с 3:2 над Панатинайкос у дома класира тима на Виляреал напред в Лига Европа. Този резултат “отвори” разлика от 5 точки между двата тима, но на гърците им остава само още една среща, докато представителят на Ла Лига има да изиграе още два мача, след като домакинството им с Макаби (Хайфа) беше отложено за 6 декември.

Сега Виляреал дори има шанс да завърши първи, като за целта в последния кръг в група “F” трябва да бъде на висота срещу Рен във Франция. Само първият се класира директно за 1/8-финалите, а подгласникът му ще играе на плейофите. Третият потегля към плейофа в Лигата на конференциите.

Всичко за Виляреял срещу Панатинайкос вървеше по план и до 66-ата минута тимът дори водеше убедително с 3:0. После обаче гостите върнаха две попадения и не бяха далеч от изравняването.

Алехандро Баена (29’) и Санти Комесаня (34’) подсигуриха добър аванс на “жълтата подводница”, а веднага след почивката намиращият се във форма Хосе Луис Моралес (47’) привидно реши двубоя с трети гол.

После обаче дойде дълго разглеждана ситуация за дузпа в полза на гранда от Атина, която в крайна сметка беше отсъдена. От бялата точка Фотис Йоанидис удари греда, но при добавката съотборникът му Себастиан Паласиос беше точен.

Йоанидис се реваншира в 81-вата с гол за 2:3, но после Виляреал удържа.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели