Новата вълна в „Азов“: Бойците искат най-много да хванат…

Повечето от избраните за редиците на бригадата на Националната гвардия на ВСУ „Азов“ искат да бъдат снайперисти и разузнавачи, въпреки че това е трудна професия. Това заяви офицерът от 12-та бригада специални сили „Азов“ НГУ Лев Пашко („Хорус“) в интервю за „Украинская правда“.

„Мисля, че има известна романтизация на тези специалности. Бях командир на пехотна част и насърчавахме пехотната романтика. Успяхме по определен начин. Разузнавачите и снайперистите имат своя романтика

Трябва да разберете, че в „Азов“ разузнавач или снайперист е много трудна професия, която изисква голяма издръжливост и страхотна физическа подготовка. Няма да е като по филмите“, отбеляза той.

Според Пашко, 12-та бригада на специалните сили „Азов“, въпреки че сега има най-голяма нужда от представители на бойни специалности, също е заинтересована да назначи такива, които ще осигурят тиловата работа на подразделението.

„Азов“ набира нови бойци чрез собствена кампания за набиране на персонал. Подборът се състои от два основни етапа: интервю и курс на основна бойна подготовка.

Има два начина да кандидатствате за работа в „Азов“: чрез центрове за набиране на персонал или чрез сайта за търсене на работа Work.ua.

Сподели