Павил Колев със скандални разкрития за престоя си в Левски

Бившият изпълнителен директор на Левски и настоящ на Локомотив (Пловдив) – Павел Колев, направи стряскащи разкрития за времето, в което е бил шеф на “Герена”. Той стори това в интервю за “Свободна Европа”.

Колев твърди, че е имало предложение Левски и друг отбор да си разменят по една победа в първенството и за Купата, но то не е било прието. Също така настоящият изпълнителен директор на “смърфовете” призна, че е бил заплашван, докато е работил на “Герена” заради търговски интереси. Той е категоричен, че в първенството има черно тото и в него са замесени “едни от най-шумните футболни функционери, включително и президенти”.

Ето част от нещата, които споделя Павел Колев:

“Бил съм заплашван тук-таме, когато съм се опитвал да защитавам интересите на клуба (б.а. говори за Левски). Част от търговската дейност на клуба беше обсебена от тия хора. Опитах се да я направя независима от тях, за да работи по начина, по който да носи приходи на клуба, а не на определени групи. Когато влязох, това се бе случило. Предишният собственик им я беше подарил. Ние си я взехме, което предизвика доста сериозни конфликти. Ако си спомняте, имаше служител на Левски, който беше жестоко пребит на стадиона, демонстративно и доста тежко. И никой не знае кой го извърши, което е голяма изненада в кавички”, казва бившият директор на “сините”.

“Докато аз бях изпълнителен директор, Левски, не само при Васил Божков, но и при Наско Сираков беше сравнително независим и се опитваше да се оправи със средствата, с които разполагаше към този момент. При Васил Божков бяха много, а след това при Наско Сираков – никакви”, отговаря Колев на въпрос за зависимостта между политици и футболни собственици.

Павел Колев разкрива и за скандален случай от престоя му в Левски, който е предложение “сините” да си разменят по една победа с друг отбор в първенството и турнира за Купата на България. “Имаше един такъв случай, за който разбрах от други хора, че е воден такъв разговор. Конкретни имена не искам да споменавам, защото така или иначе предложението беше отхвърлено. За Левски става въпрос. По-скоро имаше мачове с друг отбор – единият за купата, другият за първенство. И предложението беше “Дай да си разменим по една победа. За нас е по-важен този турнир, за вас – другият”. Не се случи. Даже не съм бил човекът, който е трябвало да реши.

Публична тайна е, че черно тото в България има. То не е само в България. Навсякъде го има. Какви са мащабите в България, и аз бих се равал някой ден да се установи. Защото съм убеден, че едни от най-шумните футболни функционери, включително президенти на футболни клубове, са част от това черно тото. Става дума за натиск върху съдии, защото съдиите са средство за постигане резултатите на терена, натиск върху футболисти. Всички тези неща съществуват.

В тази среда се опитваш да ограничиш това нещо да не се случва при теб, в твоя клуб (б.а. говори вече за Локомотив). Това е начинът. Има ясни принципи в самата организация, която управляваш. Който не е съгласен – става и си тръгва. Не че не съм имал случаи. Наскоро един приятел ми се обади и ми каза: “и вие ли започнахте да играете черно тото”. Аз му казах, че при нас няма как това нещо да се случи. “Провери си нещата, защото може и да не те информират”, ми каза. В смисъл, че е станало без мое знание, което е абсурдно, но самият факт, че тази подозрителност съществува, това явление не е без почва, то съществува. Когато говорим за него, не е лошо да видим конкретни доказателства и някои хора да понесат отговорност. Аз съм и с двете ръце “за”.

Спомням си, че извикаха Христо Стоичков на разпит като свидетел за един мач на Литекс, което беше абсурдно. Имаше някакви данни по една система за мониторинг на УЕФА. Следят се коефициентите на мачове в световен мащаб и при някакви съмнителни движения на потоците, този мач попада в радара, светва в червено. В този контекст беше забъркан Христо Стоичков, което беше напълно нелепо, но така или иначе се случи.”

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели