Манчестър Сити – РБ Лайпциг, съставите

Вече е ясно кой ще продължи напред към директните елиминации сред отборите в група “G” на Шампионската лига. Това са тимовете на Манчестър Сити и РБ Лайпциг, които тази вечер излизат в пряк сблъсък за първото място.

“Гражданите” имат пълен комплект от точки, като спечелиха първия мач с 3:1 и днес ще се нуждаят само от точка, за да си гарантират лидерската позиция и евентуален по-лесен съперник в следващата фаза. Германците от своя страна ще се надяват за реванш след като през март катастрофираха срещу същия съперник, губейки с 0:7 в Манчестър в среща-реванш от 1/8-финалите на “Турнира на богатите”.

Джосеп Гуардиола е заложил на стартова схема от 4-3-2-1, като ще започне на вратата с Щефан Ортега. Непосредствено пред него ще действат Мануел Аканжи и Рубен Диаш. Напред Родриго Ернандес ще прави връзката между двете половини на терена, а Бернардо Силва и Джак Грийлиш ще опитат да извеждат в изгодни ситуации самотния на върха на Ерлинг Холанд.

От другата страна в идентична схема започва и отборът, воден от Марко Розе. Вратарят Янис Бласвих, както и бранителите Мохамед Симакан и Каастело Лукеба ще трябва да неутрализират едно от най-агресивните нападения на европейската футболна сцена. Сред халфовете Амаду Айдара ще опита да направи бързото преливане от защита в атака, а Емил Форшберг и Шави Симонс ще търсят Лоис Опенда на върха на атаката.

Дали Манчестър Сити ще разгроми отново съперника си на английска земя или РБ Лайпциг има силите да изненада актуалния носител на трофея, това ще разберем от двубоя на стадион “Етихад” от 22:00 българско време, чието развитие ще бъде проследено на Sportal.bg.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели