Още проблеми за нов в Берое

Апелативният съд на Ломас де Самора потвърди присъдата от две години и половина затвор условно на новото попълнение на Берое Себастиан Вийя. Тя е затова, че е извършил насилие срещу бившата си партньорка Даниела Кортес през април 2020 година в жилище в Канинг, Буенос Айрес. 

Според информацията на агенция Telam и позовавайки се на съдебни източници, вторият състав на Апелативния съд на департамента е потвърдил постановеното през юни решение, продиктувано от съдия Клаудия Давалос, докато колумбийският футболист чака приключването на другия процес, в който е обвинен в сексуално насилие над 26-годишна жена през юни 2021 година, също в Канинг, и това може да го вкара в затвора. 

Изобщо, тъмните облаци над играча на старозагорци се сгъстяват. На 2 юни Вийя беше признат за виновен за престъпленията на “принудителни заплахи с леки наранявания, утежнени от връзката в контекста на насилие, основано на пола”. След тази присъда ръководството на Бока Хуниорс взе решение да отстрани 27-годишния футболист от отбора. Играчът бе изгонен, въпреки че имаше договор до края на 2024 година. 

Преди дни колумбийският футболист подписа договор с Берое до 30 юни 2026 година. Той обаче може и да не влезе в сила, ако бъде осъден не условно, а на затвор по втория казус. Контрактът на Вийя влиза в сила от 1 януари. 

“Тема Спорт”

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели