Гасли обвини Хамилтън, че е провалил състезанието му

Пиер Гасли обвини Люис Хамилтън, че го е лишил от шанс за точки в Гран При на Абу Даби вчера заради удара между тях. Френският пилот на Алпин се движеше в зоната на точките, Хамилтън беше зад него и в 16 обиколка Люис удари отзад Гасли на спирането за завой №6.

Британецът обясни по радиото, че има поражения по предното крило и губи притискане на предницата, но въпреки това стигна до финала на 9-ото място. В същото време Гасли се оплака от загуба на сцепление на задницата и завърши едва 13-и, тъй като дифузьорът му пострада от удара с Хамилтън.

„Люис ме удари отзад и на практика унищожи целия ми дифузьор – заяви Гасли. – Аз спрях късно, учудих се Люис също успя да спре, според мен, ако ме нямаше там, той щеше да продължи направо, той изпусна точката си за спиране. Заради това губех по поне 0,4 секунди на обиколка и изостанах.”

Гасли остана недоволен и от стратегията, избрана от Алпин, при която съотборникът му Естебан Окон пресече стратегията му, като спря 2 обиколки по-рано от него, в 15-я тур. Все пак, Гасли коментира, че въпреки липсата на скорост в колата на Алпин, той е можел да се бори поне за десетото място, но са му попречили удара с Люис и стратегията, която той определи като грешна.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели