Небето над целия парижки регион ще бъде затворено за полети по време на откриването на Олимпийските игри догодина

Френските власти ще затворят въздушното пространство над целия регион на Париж по време на церемонията по Откриването на Олимпийските игри на 26-и юли догодина, съобщи вестник „Фигаро“. 

По данни на изданието, мярката по затваряне на въздушното пространство в деня на началото на Олимпиадата ще влезе в сила от 19:00 часа и ще продължи до полунощ. 

При това положение ще бъдат отменени полетите на парижките летища Шарл де Гол, Орли и Бове, а също така и на Летище Льо Бурже, уточнява още вестникът. „Фигаро“ също така разкрива, че седмица преди началото на Олимпиадата, ще бъде ограничено движението на плавателни съдове по река Сена. 

Причината за това е, че церемонията по началото на Олимпиада 2024 ще се проведе на главната столична река. По-рано миналата седмица Кристоф Абад – отговарящ за безопасността на Париж и региона, обяви 15 хиляди военнослужещи като ангажирани с охраната на цялото събитие. 

Лятната Олимпиада в Париж ще премине от 26-и юли до 16-и август догодина. Както пък написа през този месец сайтът actu.fr, цитирайки градският отдел за туризъм, средната стойност на живота в парижките хотели ще скочи с 300 процента или до 699 евро на нощ. В течение на цялото спортно събитие очакванията са Париж да приеме до 20 милиона туристи.

Последвайте канала ни в

Сподели