Хюлкенберг каза кога е започнало изоставането на Хаас

Германският пилот на Хаас Нико Хюлкенберг остана много разочарован от Гран При на Абу Даби, като той се класира 8-и в квалификацията, но в хода на последното състезание за сезона във Формула 1 бързо потъна в класирането.

„Още в началото на сезона имаше знаци, че не се представяме достатъчно добре и имаме проблеми с колата – обясни Нико. – Но тъй като и другите отбори имаха трудности, нашите проблеми бяха замаскирани. Но когато другите тимове започнаха да използват реални подобрения по колите си, ние започнахме да плащаме цената за това, че не развиваме колата си и изоставането ни стана сериозно.”

Автомобилът на Хаас този сезон демонстрира отлична скорост в квалификациите, но в състезателно темпо болидът износва много бързо гумите и Нико и Кевин Магнусен редовно поемаха към дъното на колоната, без значение от коя позиция стартират.

„Втората половина на сезона беше наистина трудна, като имахме възможност само в Сингапур да вземем една или две точки, но ние я пропуснахме – допълни германецът. – Освен това, бяхме твърде бавни и дори когато пред нас отпадаха много коли, ние пак не бяхме близо до точките. Представянето ми този сезон показа, че колата ни не е бърза и това определено е проблем. Това е съобщение за нашите инженери и екипът, който работи във фабриката ни. Този сезон при нас нямаше развитие и ние брутално изостанахме.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели