Лидерът ЦСКА ще иска да запази първото място срещу последния Етър

ЦСКА и Етър се изправят един срещу друг в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Армията” стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Кристиян Колев.

“Червените” излизат като тотални фаворити в днешната среща. Те са лидери в класирането с 38 точки, на 2 пред втория Черно море. Столичани са в серия от 13 поредни двубоя без загуба в елита, като за последно допуснаха поражение от Лудогорец на 13 август. Те също така са в серия и от три поредни победи. В последния кръг преди паузата за националните отбори отборът се наложи над Крумовград като гост с 4:1, а преди това надви Хебър (3:0) и Етър във Велико Търново. Срещата с “болярите” беше отложена от третия кръг на елита ни.

Това ще бъде и предпоследния мач на ЦСКА на стадион “Българска армия”. Преди няколко дни от клуба официално обявиха, че след последния мач за полусезона (на 10 декември срещу Лудогорец) ще започнат тръжни процедури за разрушителни дейности на стадиона. Очаква се в най-скоро време тимът от столицата да има нов, модерен стадион, за който феновете мечтаят от дълго време.

За разлика от “червените” Етър се намира в противоположния край на класирането. “Болярите” са последни с едва 8 пункта след 17 изиграни двубоя. Великотърновци вървят все повече към отпадане и ако искат да запазят елитния си статут, трябва да вдигнат нивото си и да запишат добра серия през пролетния полусезон. Етър има едва 2 победи от старта на кампанията и е допуснал най-много голове в своята врата – 33. Тимът е в серия от три поредни загуби – от Лудогорец, Славия и както стана ясно, от ЦСКА. Преди това обаче те успяха да надвият Ботев (Враца) и да направят хикс с Крумовград.

Иначе Етър успя да си извоюва място на 1/8-финалите за Купата на България. По време на паузата за националните отбори “виолетовите” отстраниха Черноморец (Бургас) с 3:2 след обрат, а в герой се превърна Шахредин Букхолда, който наниза хеттрик. Предстои да видим дали нападателят днес ще може да помогне на отбора си за подвиг срещу лидера.

Иначе ЦСКА е в серия от два поредни успеха срещу Етър, като и в двете срещи се налага с по 1:0. Последният път, в който “червените” са губили точки от “болярите”, е през 2020 година, когато правят 2:2 във Велико Търново.

ЦСКА – СОФИЯ – ЕТЪР

Вероятни състави:

ЦСКА: 

Етър:

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели