Избраха Атанас Атанасов за шеф на комисията за полицейското насилие в НС

Със 123 гласа „за“ Народното събрание реши да бъде създадена временна анкетна комисия за проверка на факти обстоятелства за упражняване на прекомерна сила от органите на МВР при протестите пред Националния стадион.

Анкетната комисия ще бъде с мандат от един месец. За неин председател бе избран Атанас Атанасов от ПП-ДБ. Тя ще се състои от по трима членове, излъчени на партиен принцип от всяка една парламентарна група. Комисията трябва да изготви доклад за констатираните действия или бездействия на МВР на 16 октомври и ако е нужно да предложи законодателни промени.

Депутатите решиха още да се отложи . Единственият кандидат за поста е проф. Момчил Мавров, издигнат от ПГ на ГЕРБ-СДС. На база на изслушване на 20 ноември т.г., парламентарната комисия по здравеопазване предлага проект на решение за избора му за подуправител на НЗОК.

В дневния ред на парламента за днес е и първото четене на промени в данъчни закони. Сред тях са Законът за данък върху добавената стойност, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за данъците върху доходите на физическите лица и Законът за местните данъци и такси.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Сподели