Уан-Бисака може да изненада неприятно Манчестър Юнайтед

Десният бек на Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака обмисля предложението да стане национал на Конго и да играе с отбора на турнира за Купата на Африка. Това би означавало, че Ерик Тен Хаг може да загуби още един важен футболист за около месец.

Бисака е роден в Англия, но е от конгоански произход и дори е записал един мач за отбора на Конго до 17 години през 2015-а. Любопитното е, че този двубой е бил срещу Англия (0:8). След това бившият играч на Кристъл Палас започва да се състезава за младежките формации на „трите лъва“, но така и не стига до мач за първия отбор, тъй като конкуренцията в лицето на Кайл Уокър, Киърън Трипиър, Трент Александър-Арнолд и Рийс Джеймс е твърде сериозна. През годините той няколко пъти е заявявал, че има желание да играе за Конго и според Дейвид Орнстийн от „Ди Атлетик“ той е получил официално предложение от местната федерация, което е много възможно да приеме. Това би означавало, че Тен Хаг ще остане само с един десен краен бранител в лицето на Диого Далот.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели