Милан Лучич беше освободен под гаранция по обвинениe за домашно насилие

Играчът на Бостън Бруинс Милан Лучич беше освободен под гаранция, след като пледира невинен за нападение над жена си. Според доклада на бостънското полицейско управление, Лучич изглеждал в нетрезво състояние, когато служителите пристигнали в апартамента му в Норт Енд рано в събота, след като съпругата му съобщила, че той се опитал да я задуши. По-късно Британи Лучич казала на полицаите, че съпругът й я е дърпал за косата и отказала медицинска помощ. 

Милан Лучич, член на шампионския отбор на Бостън Бруинс през 2011 година за Купа Стенли, беше арестуван по подозрение за домашно насилие, което носи максимално наказание от 2 години и половина затвор. 

Лучич пледира, че е невинен, а досъдебното заседание е насрочено за 19 януари. Като условие за пускането му под гаранция Лучич има забрана да малтретира предполагаемата жертва и да употребява алкохол. 

Съдията уважи молбата на адвоката на Лучич да му бъде позволено да присъства на следващото заседание чрез видео разговор. 

Хокеистът не е играл от 21 октомври поради контузия. Той има две асистенции в четири мача този сезон. 

Бруинс съобщиха в събота, че Лучич е освободен от отбора за неопределено време. Треньорът Джим Монтгомъри и капитанът Брад Марчанд казаха, че ще осигурят на семейството на Лучич всякаква необходима подкрепа, но отказаха друг коментар за ареста.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели