Три директни битки за място на Евро 2024

Днешните мачове от евроквалификациите предлагат някои много интересни сблъсъци, в които ще има директен спор за място на Евро 2024. И в трите групи, от които ще се играят срещи днес, продължава битката за второто място.

Най-голям интерес предизвиква битката в група “С” между Украйна и Италия. Играчите на Серхий Ребров са домакините, но поради военния конфликт в Украйна срещата ще се проведе в Леверкузен. Двата отбора са с равен брой точки, но “адзурите” са на втора позиция, тъй като спечелиха първия сблъсък с 2:1. Това означава, че тимът на Лучано Спалети ще се класира за Европейското, ако избегне загуба. Украинците пък имат нужда само от победа.

На Апенините се надяват, че Италия няма да пропусне второ голямо първенство, след като не успя да се класира за Световното първенство в Катар. Дори да загуби днес, тимът ще има след това още една възможност да се класира чрез плейофите, за които има гарантирано място. Преди няколко дни “адзурите” изиграха силен мач и спечелиха с 5:2 срещу Северна Македония. След отличното представяне на атаката се очаква Спалети отново да заложи на Берарди, Распадори и Киеза.

Позитивни знаци за италианците могат да се видят и в статистиката. Двете загуби от Англия в този квалификационен цикъл са единствените им поражения в рамките на цели 47 мача от евроквалификациите. Украинците обаче нямат загуба в последните си девет мача, в които са символични домакини, въпреки че повечето от тях не се играха в родината им.

Англия е лидер в групата и вече си осигури място на Европейското. Британците гостуват на Северна Македония в последната си среща от квалификациите и Гарет Саутгейт най-вероятно ще направи някои експерименти, тъй като мачът не е от значение за тима.

В група “Е” Албания вече си е осигурила място на Финалите в Германия. Полша пък загуби шансове за едно от първите две места и почива в последния кръг. Албанците приемат Фарьорските острови в мач без значение. Чехия и Молдова излизат в директна битка за класиране. Чехите имат нужда от равенство, докато гостите ги устройва само победа.

Сериозна интрига има и за второто място в група “Н”. Словения приема Казахстан, като само една точка дели двата отбора. Словенците в момента са на втора позиция и равенството би ги класирало за Евро 2024. Казахстанците, които направиха отличен квалификационен цикъл, ще се надяват на победа, която би ги пратила на Европейското.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели