Непростима съдийска грешка на UFC Лас Вегас огорчи бойци и фенове

Професионалният ММА боец Трей Огден ще трябва да се прибере вкъщи след „UFC Лас Вегас: Алън срещу Крейг“ с половината от хонорара, който си заслужи.

Американецът водеше в съдийските карти до третия рунд в битката му с Никълъс Мота, но в тази последна част от двубоя, съдийска грешка го лиши от победата.

Главният рефер на сблъсъка Майк Белтран се намеси неочаквано и сложи край на спора, докато Огден се защитаваше от задушаваща техника (триъгълник с ръце). Белтран бе останал с грешното впечатление, че Огден не се защитава и е изпаднал в несвяст и взе прибързано решение, което разочарова всички в APEX центъра на UFC и тези, гледащи на живо от домовете си.

„Разочарован съм! Бях в третия рунд на битка, която печелех. Заслужавам си парите за победа. Не ме интересува статистиката, по-добре да ми платите, защото и аз си имам сметки за плащане. Чух реферът, че на три пъти ме пита дали съм добре и на третия път реши да я спре“, заяви Огден след двубоя.

Това бе последен двубой за него от договора му с UFC. Все още не е ясно дали ще бъде компенсиран за грешката на Майк Белтран и дали ще подпише за втори път с ММА организацията.

Последвайте канала ни в

Сподели