Сезонът за Мигел Оливейра приключи

Сезон 2023 в MotoGP за Мигел Оливейра приключи след масовото падане, в което португалецът бе въвлечен на старта на вчерашния спринт в Катар.

Виновен за тази катастрофа бе именно Оливейра, който не прецени правилно спирането си за шестия завой и се удари в Алейш Еспаргаро, а невинна жертва стана и Енеа Бастианини.

Няколко часа след спринта тимът на RNF Априлия потвърди, че Оливейра е бил диагностициран с фрактура на дясната лопатка. Тази травма практически гарантира, че португалецът ще пропусне не само днешното основно състезание в Катар, но и Гран При на Валенсия следващата седмица.

В началото на година подобна контузия извади Бастианини от общо 5 състезания в рамките на повече от два месеца.

А отсъствието на Оливейра от стартовете в Катар и Валенсия означава, че в нито едно състезание тази година, независимо дали говорим за спринт, или основна надпревара, няма да видим всички титулярни пилоти заедно на стартовата решетка. Освен Бастианини и Оливейра, който и по-рано през сезона имаше пропуснати състезания заради две отделни травми, отсъствия имат още Пол Еспаргаро, Марк Маркес, Алекс Маркес, Алекс Ринс, Жоан Мир, Раул Фернандес и Лука Марини.

Алейш Еспаргаро също има лека травма след вчерашното падане в Катар. Информацията е, че испанецът е с лека фрактура на фибулата на левия крак, но все още не е преценено дали той ще кара днес, или не. Това най-вероятно ще се случи след загрявката, която е предвидена за 14:40 часа българско време. Самото състезание за Гран При на Катар е предвидено за 19:00 часа и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели