Първият сблъсък от днешната програма в квалификациите започна

Квалификациите за Евро 2024 в Германия продължават със седем двубоя, които са от три различни групи. Във всяка една от тях все още има интрига. Програмата започва със сблъсък от Група Н, в който още в 17:00 часа отборът на Казахстан приема аутсайдера Сан Марино. „Ястребите“ в момента са на трето място в групата с актив от 15 точки – четири по-малко от лидерите Словения и Дания. Всеки от тимовете има по два мача до края на квалификациите, така че с днешна дата Казахстан все още има шанс за класиране. 

Дания и Словения излизат един срещу друг в 21:45 часа в Копенхаген. От 18:00 играят Финландия и Северна Ирландия, които не се борят за нищо.

В Група С голямата битка е между Италия и Украйна. „Скуадра адзура“ днес приема Северна Македония в Рим. При успех тимът на Лучано Спалети ще се изравни по точки с украинците, което ще означава, че дори равенство в директния двубой с тим на Серхий Ребров след три дни ще е достатъчно за италианците да се класират за финалите и да имат възможността да защитят трофея си. Именно Северна Македония обаче победи Италия в Палермо през март 2022-ра, което се оказа решаващо за това италианците да пропуснат Световното първенство. През септември Италия отново не успя да победи този съперник, след като двата отбора направиха 1:1 в Скопие.

Англия вече си осигури място на финалите и тази вечер „трите лъва“ ще играят за удоволствие на феновете срещу аутсайдера Малта на „Уембли“.

В Група Е интригата е още по-голяма, защото цели четири отбора имат шанс за класиране. Лидерът в момента Албания гостува на Молдова в двубой, който започва в 19:00. Алабанците имат нужда от точка, за да си осигурят класирането, но пък успех на домакините ще завърже интригата до краен предел. В 21:45 пък е сблъсъкът между Полша и Чехия. „Дружината“ има нужда от победата, за да запази шансове, а чехите могат да си осигурят класиране, ако спечелят, а Молдова загуби точки срещу Албания. Четирите отбора са събрани в рамките на четири точки и имат по два мача, така че в момента са възможни всякакви въртележки.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели