Саутгейт: Загубихме повече играчи, отколкото е нормално

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт призна, че плановете му за квалификациите за Евро 2024 срещу Малта и Северна Македония са се променили заради отсъствието на няколко играчи заради контузии. Отборът вече си осигури класиране за европейските финали в Германия следващото лято след домакинския успех над тима на Италия и сега задачата на Саутгейт е да сглоби състав без липсващите играчи.

„Винаги трябва да се адаптираш. Може да има два възможни състава за следващите два мача, но никога не знаеш какво ще се изпречи на пътя ти. Загубихме повече играчи, отколкото е нормално, има и сериозно контузени между тях. Това е възможност и за други футболисти“, каза Саутгейт.

Англия ще изиграе последните два мача за годината без ключови играчи, като Джуд Белингам от Реал Мадрид и Леви Колуил от Челси. И двамата имат травми на рамената. Селекционерът заяви още, че е нужно да се намери баланс и да се вземат трудните решения, след като бе попитан за отсъствието на нападателя на Челси Рахийм Стърлинг.

„Като футболист няма да се съгласиш с решението на мениджъра да не те извика, но е хубаво да го приемеш с уважение, за да можеш да работиш върху някои неща“, каза Саутгейт. 53-годишният специалист говори още как, въпреки че Англия е лидер в групата си с 16 точки от 6 мача, приоритетът му е да бъде топ отбор, който побеждава въпреки постоянните критики.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели