Градев: Вече се показа кой разбира и кой лъже

Специалистът по спортно право Георги Градев говори пред медиите преди срещата в Министерството на младежта между представители на БФС, министър Димитър Илиев и изключените 145 клуба.

“От ден едно говоря, че мачът ще се играе в София. Към днешна дата той ще се играе в София. Вече се показа кой разбира и кой лъже. Онзи с умрялото куче нищо не разбира, другият с алкохола и той нищо не разбира. Това вече е ясно. Най-хубавото на вас като електронни и печатни медии е, че можем да запишем кой какво казва и след това да го пуснем. Мач ще има, той ще е в София, така, както ние и всички организирани фенове искахме.

В момента в офиса колегите пишат нова жалба против това, че мачът ще е без публика. До края на деня ще я пуснем в съда в Лозана и ще искаме да се отвори стадиона. Абсурдно е УЕФА и БФС да искат мач да се играе без публика, при положение, че няма дисциплинарно наказание. Затова оставки за Борислав Михайлов и лицето Зоран Лакович.

В полицията няма нито думичка, че мачът трябва да се играе без публика. Няма нито един ред. Не мога да разбера какви са притесненията на полицията, на БФС. Очевидно се събират феновете с една обща цел. Единствено ще се вика “Оставка”. Къде е проблемът? Ако нашата полиция не може да се справи с един мач, да си подадат оставките всичките”, започна Градев.

След това зад него пристигнаха и представителите на БФС, при което адвокатът каза:

“Това са престъпници, снимайте ги да видите как изглеждат истински престъпници. Истината е най-добрата защита срещу клеветата. Очаквам да се разтягат локуми сега”.

“Изключени са 145 клуба без никакво обоснование. Причините са две. Първата е, за да не може тези клубове да гласуват срещу Михайлов и втората е, за да може да им се подменят ръководните органи.

Разговор с тези хора не може да има. Борислав Попов е юрист, с него съм обсъждал, той самият смята, че не са прави и ми е споделял, че не е съгласен с ръководството на БФС и ако днес каже обратното, това означава, че е лъжец. Мога да мина детектор на лъжата. Ще го чуем горе какво ще каже”, заяви Градев.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели