Процесът срещу бившите футболни ръководители в Германия ще продължи до края на Евро 2024

Процесът срещу бивши ръководители на Германската футболна федерация (ДФБ) по обвинения в укриване на данъци ще продължи до края на Евро 2024. От окръжния съд във Франкфурт потвърдиха в понеделник, че производството ще започне на 4 март и ще продължи до 11 юли. Последните три дни ще съвпаднат с Европейското първенство, което трябва да се проведе в периода 14 юни-14 юли в Германия. 

Обвиненията срещу бившите президенти на ДФБ Волфганг Нирсбах и Тео Цванцигер и бившия генерален секретар Хорст Шмид са свързани с последния голям турнир, проведен в Германия до момента – Световното първенство през 2006 година. Те са за финансови измами на стойност от близо седем милиона евро. В изявлението на съда от понеделник се казва, че 6,7 милиона евро са били „заявени като оперативен разход (за гала на Световното първенство) в годишните финансови отчети на ДФБ, въпреки че всъщност са били за друга цел и следователно плащането не е трябвало да бъде признато като средство за намаляване на данъците.“ 

Миналата година окръжният съд приключи производството, като се позова на законова забрана и наложи двойно наказание, след като швейцарски съд завърши делото срещу длъжностните лица поради изтичане на давност. Това решение е отменено от по-висш окръжен трибунал, като делото е върнато в окръжния съд. Нирсбах, Цванцигер и Шмид обявиха, че са невинни.
БТА

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели