Борисов побесня: Няма да пусна ГЕРБ в тази игра! Този път ще срещнат сериозен отпор заради…

„Говореха, че данъците няма да се вдигат. Кметовете имате право да си вдигате данъците колкото искате – защо ви е държавата, защо ви е правителство? ГЕРБ е казал: „Няма да се вдигат данъците, а който иска да си вдига данъците“.

Аз ГЕРБ няма да пусна в тази игра. Толкова години държахме плосък данък а те… да си намерят друга методика, а който кмет иска да си поема отговорността и да вдига данъците, но е честно това да го каже преди изборите“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на национално съвещание на партията, което се провежда във Велико Търново с всички избрани кметове на общини, областните ръководители на партията и парламентарната група.

Преди него думата взеха кметовете на ГЕРБ, за да дадат своята оценка на натиска върху местната власт и „избирателното“ разпределяне на евросредства от финансовия министър Асен Василев към градовете, управлявани от ГЕРБ.

Този път ще срещнат сериозен отпор. Това ние няма да го приемем. Да си намерят други мнозинства, ако искат да вдигат данъците, да взимат жилищата, да облагат втората кола.

Не бе честно това да не го кажат преди изборите. Няма да им се получи сега“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Три години не се правеше нищо. Сега трябва да обясним на хората дали има смисъл да продължава „сглобката“, отбеляза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕПОДРОБНОСТИ В

Сподели