Ферари със специална разцветка за Гран При на Лас Вегас

Отборът на Ферари ще участва със специална разцветка в предпоследния кръг за сезона във Формула 1 – Гран При на Лас Вегас.

В Града на греха колите на Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще имат ретро вид, тъй като по тях ще има доста бяло. Задното крило ще бъде оцветено в бяло, по капака на двигателя и страничните въздушни кутии също ще има бяло, както и по водещия и страничните елементи на предното крило. Освен това всички спонсорки лога на тима също ще бъде оцветени в бяло.

По този начин Ферари ще напомни на своите фенове за разцветките, с които тима се състезава в началото на 70-те години на миналия век. Номерата на Леклер и Сайнц – 16 и 55, ще бъдат изписани с черно на бял фон, както е било и в началото на 70-те.

Освен Ферари във Вегас следващата седмица специална разцветка със сигурност ще има още и за тима на Ред Бул. Още в началото на годината „биковете“ обявиха, че за трите американски състезание (Маями, Остин и Вегас) ще използват визия по дизайн на техните фенове, които да участват в конкурс.

Очакванията са да има и много специални каски от страна на пилотите за завръщането на Формула 1 в Лас Вегас след повече от 40 години пауза. През 1981 и 1982 сезонът завършва именно в Града на греха със състезания на паркинга на казино Ceasers Palace, а надпреварата носи името Гран При на Сиъзърс Палас.

Сега обаче трасето ще се извива из централната част на града и ще минава по главния булевард на Лас Вегас – The Strip, където са разположение някои от най-популярните хотели и казина в света. В този списък освен Ceasers Palace попадат още The Mirage, The Bellagio и други.

Самото състезание за Гран При на Лас Вегас ще бъде на изкуствено осветление, което би трябвало да направи обстановката наистина впечатляваща с всички неонови реклами, които ще се виждат край трасето.

Снимки: twitter.com/ScuderiaFerrari

Последвайте канала ни в

Сподели