Аталанта си осигури продължаване напред

Аталанта си гарантира, че ще завърши на едно от първите две места в група „D“ на Лига Европа, след като победи Щурм (Грац) с 1:0 в Бергамо. Единственото попадение в мача реализира Берат Джимсити. Албанецът, който изигра своя мач номер 200 за клуба, се разписа в 50-ата минута.

Първото полувреме не се отличи с много опасности пред двете врати. Малко след почивката Аталанта поведе след ъглов удар и поредица от опити, които бяха блокирани, преди Джимсити да прати топката в мрежата. Домакините продължиха да имат предимство, а в 70-ата минута влезлият като резерва Луис Муриел пропусна великолепна възможност да сложи край на интригата. Тимът на Гасперини създаде още шансове до края, но така и не стигна до нов гол.

В другия мач от групата Спортинг спечели с 2:1 срещу полския Ракув. Португалците вкараха и двата си гола от дузпи, реализирани от Поте. Те играха почти цял мач с човек повече, но въпреки това допуснаха попадение след почивката.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели