Още един световен шампион на старта в MotoGP този уикенд

Алваро Баутиста ще направи своето завръщане в MotoGP по време на Гран При на Малайзия този уикенд. Испанецът ще направи това само две седмици, след като спечели втората си поредна титла в Световния супербайк шампионат (WSBK).

За последно Баутиста участва в състезание от кралския клас през 2018 година, след което премина в WSBK. По-рано тази година той се върна на борда на машина от MotoGP по време на няколко теста с Дукати, което породи слуховете, че се готви негово участие в „уайлд кард“.

По-късно то бе потвърдено, а от Дукати избраха арената на завръщането на Баутиста да бъде пистата „Сепанг“ в Малайзия. Така този уикенд край Куала Лумпур ще има общо три червени мотора, а Баутиста ще се опита да повтори това, което стори Трой Бейлис в края на 2006 година.

Тогава австралиецът направи един старт в MotoGP, като заместник на Сете Гибернау в заводския тим на Дукати и не само се качи на подиума, но дори и спечели Гран При на Валенсия. Тогава състезанието на „Рикардо Тормо“ отново се проведе малко след края на сезона в WSBK, а през 2006 Бейлис подобно на Баутиста спечели своята втора титла в Световния супербайк шампионат.

За Баутиста това няма да бъде първи старт със заводския отбор на Дукати в MotoGP. През 2018 в Австралия той кара червения мотор на мястото на контузения Хорхе Лоренцо и завърши четвърти на „Филип Айлънд“, неговото най-добро класиране за сезона, в който той кара предимно за тима на Анхел Нието (Аспар) и използва машината на Дукати от 2017.

Последвайте канала ни в

Сподели