Светослав Станков: С добра игра и малко късмет ще успеем да се класираме за групите на ШЛ

Преди върховото изпитание за носителя на титлата на България ВК Нефтохимик 2010 тази есен – втория квалификационен турнир за влизане в групите на Шампионската лига, за официалния клубен сайт говори разпределителят Светослав Станков.

От петък до неделя в румънския град Галац тимът на Атанас Петров ще премери сили с домакина Аркада, гръцкия гранд Олимпиакос и украинския Прометей. Първият класирал се отбор в Група VI печели със сигурност място в груповата фаза на топтурнира на континента. Това може да направи и вторият, ако е с по-добри показатели от подгласника на победителя в другата Група V, където са сръбският Партизан, Будва (Черна гора), Хипо Тирол Инсбрук (Австрия) и испанският Лас Палмас.

„В пълен състав сме и тренираме пълноценно. Мисля, че постепенно влизаме в игрови ритъм. Леки мачове в Галац няма да има, и трите отбора са класни. Мисля, че с добра игра и малко късмет ще успеем да се класираме за групите на Шампионската лига“, заяви 27-годишният Станков.

При категоричния успех с 3:0 над Добруджа в Добрич за първенството на страната ни в петък 195-сантиметровият самоковец игра цял мач, без смяна, за сметка на титуляра на този пост- капитана и играещ помощник-треньор Иван Станев.

„Нормално е след всеки мач да има умора, независимо дали е бил лесен или труден, винаги съм щастлив, когато побеждаваме. Иван Станев винаги ми два полезни съвети не само по време на мачовете, но и на тренировките“, добавя Станков.

Атестат за разнообразието, което той търси при разпределянето на играта, е активът на центровете Денис Чавдаров и Венци Рагин срещу Добруджа – съответно 11 и 9 точки. 

„Обичам да използвам центровете, това е моят стил на игра“, казва в заключение Светльо.

Последвайте канала ни в

Снимки: Startphoto

Сподели