Торино вече не е най-слабият домакин

Торино победи с 2:1 гостуващия Сасуоло и се отдалечи от зоната на изпадащите в Серия „А“. Отборът на Иван Юрич стигна до успеха с попадения на Антонио Санабрия (5′) и Никола Влашич (68′) след асистенции на Адриен Тамезе. За Сасуоло се разписа Кристиан Торствед (18′). 

Преди този мач Торино имаше само 3 точки и два отбелязани гола на собствен терен от началото на сезона. Днес „биковете“ отправиха 21 удара към противниковата врата и напълно заслужено спечелиха, въпреки че трябваше да правят две принудителни смени още до почивката. 

„Неровердите“ пристигнаха в столицата на Пиемонт след серия от разочароващи резултати. Те се оказаха догонващи още в 4-ата минута, когато бърза контра на Торо завърши с попадение на Санабрия. За парагвайския национал това беше първи шампионатен гол през кампанията.

Малко по-късно Самуеле Ричи се контузи и вместо него влезе Влашич. В 18-ата минута Доменико Берарди се възползва от грешка в защитата на домакините и центрира към Торствед, който се разписа за 1:1.

Торино пропусна няколко положения до почивката, а през второто полувреме продължи да доминира. В 68-ата минута Влашич се оказа на добра позиция в наказателното поле и преодоля Андреа Консили – 2:1.

С победата „биковете“ се изкачиха на 12-о място в класирането с актив от 15 точки, а Сасуоло е 15-и с 11 пункта.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели