В Хаас не успяват да се справят с деградацията на гумите

Спринтът в Сао Пауло се оказа още едно разочароващо състезание за Хаас – Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг стартираха 11-и и 12-и, но завършиха 16-и и 18-и. Тимът представи в Остин много голям пакет подобрения за болида VF-23, които обаче все още не дават очаквания резултат и Хаас продължава да изостава.

„Не можем да се отървем от деградацията на гумите и не можем да я поставим под контрол – призна шефът на тима Гюнтер Щайнер. – Трябва да продължим да работим в тази посока, но и неделното състезание ще е много трудно за нас.”

В същото време Нико Хюлкенберг е на мнение, че с оглед на слабото представяне на VF-23, на практика няма значение с кой тип гуми колата ще излезе на пистата. Вчера той и Кевин караха със средно твърдите срещу 17 пилоти с меки сликове и нямаха нито темпо, нито издръжливост в 24-те обиколки на спринта.

„Няма значение с кои гуми ще караме, тъй като представянето ни е твърде лошо – обясни германецът. – Не ни достига аеродинамично притискане и постоянно плащаме цената за това.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели