Американка поведе след кратката програмата на Гран При по фигурно пързаляне в Анже

Американката Изабеу Левито показа зашеметяващ „змийски танц“ и спечели кратката програма при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне в Анже (Франция). Това е третата от шестте надпревари в сериите Гран При по фигурно пързаляне, където най-добрите състезатели в света събират точки за финала в Пекин (Китай) от 7 до 10 декември.

Левито се пързаляше доста уверено, получи оценка от 71.83 и поведе с пет точки пред съперничките си. Европейската шампионка Анастасия Губанова (Грузия) зае второ място с 66.73, а трета е сребърната медалистка от първенството на планетата Хе-ин Ли (Република Корея) с 66.30 точки.

Американката изпълни страхотно програмата си с ориенталска тематика „танц на змиите“ и хипнотизира публиката. Сребърната медалистка от „Скейт Америка“ направи троен луц-троен тулуп, двоен аксел, троен флип, за да запише личен рекорд за сезона от 71.83 точки.

„Това беше много по-добра програма от тази, която изпълних на „Скейт Америка“. Доволна съм от подобрението и се радвам, но има още какво да подобрявам за следващите състезания. Част от моята цел през този сезон в Гран При е да постигна повече, отколкото миналата година“, каза Левито.

Европейските шампиони и световни вицешампиони Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия спечелиха убедително ритмичния танц при танцовите двойки с 86.62 точки. След тя се наредиха канадците Лорънс Фурние Бодри и Николай Сьоренсен с 80.98 точки, а трети са представителите на домакините Евгения Лопарьова и Жофри Брисо със 76.95 точки.

По-късно тази вечер надпреварата продължава с кратката програма при мъжете и при спортните двойки.

Снимки: twitter.com/ISU_Figure

Последвайте канала ни в

Сподели