Д-р Марко: Алонсо може сам да е пуснал слуховете

В дните между състезанията в Мексико и Сао Пауло керванът на Формула 1 бе завладян от слухове, че двукратният световен шампион Фернандо Алонсо изненадващо ще премине в отбора на Ред Бул, където ще заеме мястото на Серхио Перес.

Преди началото на уикенда за Гран При на Сао Пауло тези спекулации бяха коментирани от испанецът, който заяви, че не е доволен от това, че неговата лоялност се поставя под съмнение. Той също така обеща да има последствия за хората, които са пуснали тези слухове, но бе спрян от прес аташето на Астън Мартин преди да може да обясни за какви последствия точно говори.

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко също не пропусна да коментира тези слухове. Пред F1-Insider австриецът намекна, че може би тези слухове са пуснати от самия Алонсо, който е недоволен от спада във формата на Астън Мартин пред последните месеци.

„Мога да си представя, че тези слухове са пуснати от самия Алонсо, който не е много доволен от последните резултати на Астън Мартин. Няма да е първият път, в който той използва испанските медии, за да разбърка кладенеца.

„Но отново ще кажа. Ние се интересуваме само от спортните цели. Сега нашата единствена мисъл е да спечелим всички състезания до края на сезона и да помогнем на Чеко да си гарантира второто място при пилотите“, каза доктор Марко.

Желанието на Алонсо да напусне Астън Мартин би било обяснимо на фона на изоставането, което тимът регистрира в хода на сезон 2023. Екипът от Силвърстоун започна годината като втория най-бърз отбор зад Ред Бул и Алонсо се качи на подиума в шест от първите осем състезания.

От началото на летните състезания насам обаче Астън Мартин бе изпреварен постепенно от Мерцедес, Ферари и Макларън и изглежда ще завърши на петото място в конструкторския шампионат. След шестте подиума в първите осем старта Алонсо успя да регистрира само едно призово класиране в последвалите 11 надпревари, в които три пъти дори не взе точки.

В пилотския шампионат испанецът все още заема позиция в топ 5, като със 183 точки той има точно колкото сънародника си Карлос Сайнц. Пилотът на Ферари обаче има предимство, заради победата, която спечели в Сингапур и заема четвъртото място, докато Алонсо е пети.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели