Хамилтън оцени шансовете си за победата в Бразилия

Люис Хамилтън се представи много силно в последните две състезания във Формула 1, което дава надежди на феновете на британеца, че той е много близо до това да прекъсна своя суша. Седемкратният световен шампион не е печелил близо две години, като неговият последен триумф е от Гран При на Саудитска Арабия през 2021 година.

Мнозина очакват тимът на Мерцедес да бъде много силен в Гран При на Сао Пауло този уикенд. Преди година екипът от Бракли спечели двойна победа на „Интерлагос“, където триумфът бе за Джордж Ръсел, а Хамилтън остана втори след един ранен контакт с Макс Верстапен.

Преди началото на състезателния уикенд в Сао Пауло Хамилтън, който е и почетен гражданин на Бразилия, сподели своите очаквания за 21-ия кръг за сезон 2023 във Формула 1.

„Очаквам Ред Бул да ни отвеят, защото тяхната кола просто е толкова добра, но ако това не се случи аз ще съм готов за битка. Ако сме бързи като в Остин и имаме по-добра стратегия от тогава ще е невероятно. Миналата година си тръгнах с празни ръце, не планирам това да се повтори“, заяви британецът.

Той също така коментира и прогреса на Мерцедес в последните състезания, който се дължи най-вече на новия под, който дебютира в Гран При на САЩ. Хамилтън предупреди всички да внимават със своите очаквания за следващата година, тъй като и в края на миналата нещата са изглеждали обещаващо, но Мерцедес започна сезона с изоставане не само от Ред Бул, но и от Астън Мартин.

„След последните състезания получавам съобщения, в които ми казват, че нещата изглеждат обещаващо. Аз само има напомням, че и миналата година в края на сезона беше така. Но тази година ние започнахме с пасив от секунда и половина. Така че не съм впечатлен от сегашната ни позиция.

„Горд съм със свършената работа, само тя ми позволява да съм на подиума. Но аз мисля по-скоро дългосрочно в момента. В краткосрочен план нашата цел ще е да запазим второто място при конструкторите, защото това е много важно за всички в отбора“, обясни седемкратният шампион.

Три кръга преди края на сезона Мерцедес води с 22 точки на Ферари в спора за второто място в отборния шампионат. В пилотския пък Хамилтън има пасив от 20 пункта от Серхио Перес в борбата за вицешампионската титла. Освен в Бразилия, където ще бъде и последният спринт за сезона, до края на годината предстоят още състезанията в Лас Вегас и Абу Даби. 

Последвайте канала ни в

Сподели