Джокович се разходи по ръба на бръснача, но оцеля

Новак Джокович преживя трудни мигове в двубоя срещу Талон Грийкспор от осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс” в Париж, но все пак наложи волята си. Сърбинът спечели с 4:6, 7:6(2), 6:4 и в следващия кръг ще играе срещу победителя от двойката Холгер Руне – Даниел Алтмайер. 

Джокович поведе с 4:1 в първия сет и по нищо не си личеше, че Грийкспор е способен да окаже сериозна съпротива. 23-ият в световната ранглиста нидерландец обаче рязко повиши качеството на сервиса си, а в същото време Джокович загуби концентрация. Това доведе до 5 поредни гейма в полза на Грийкспор, който до момента нямаше спечелен сет срещу рекордьора по титли от Големия шлем. 

На старта на втората част Джокович отрази точка за пробив, а в следващия гейм самия той на три пъти пропусна да вземе подаването на съперника си. При 4:4 сърбинът изостана с 15:40 на свой сервис, но запази хладнокръвие и измъкна гейма. В тайбрека шесткратният шампион в Париж беше безапелационен – 7:2. 

Грийкспор не се пречупи и продължи да държи под напрежение Джокович. Сръбската звезда осъществи пробив за 3:2, но той бързо беше върнат. Решаващ за изхода на мача се оказа деветият гейм на третия сет, спечелен от Ноле на нула. Този път Грийкспор нямаше отговор и срещата приключи след 2 часа и 40 минути. 

За Джокович това беше 14-а поредна победа. Той направи 9 аса и допусна цели 7 двойни грешки, но не позволи да се стигне до сензация.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Сподели