Борнемут 0:1 Ливърпул, Гакпо даде преднина на гостите

Борнемут и Ливърпул играят при резултат 0:1 в среща от четвъртия кръг на Купата на Лигата. Коди Гакпо откри резултата в 31-ата минута.

Срещата на „Виталити“ се играеше под силен дъжд, който затрудняваше и двата отбора. Ливърпул очаквано имаше предимство, но домакините успяха на няколко пъти да организират добри. В 12-ата минута Келъхър трябваше да се намесва след удар на Клуйверт. Малко по-късно нидерландецът отново пробва, този път с по-силен удар, но вратарят на мърсисайдци отново се справи.

Хубав удар на Кристи накара Келъхър да се замисли, но топката мина покрай вратата. Това бе най-добрата възможност за Борнемут от началото на мача. Отговорът на гостите бе комбинация между Собослай, Салах и Елиът, чийто удар отиде право в тялото на вратаря. Нов удар на унгареца не намери целта.

Домакините успяха да организират отлична атака след половин час игра. Клуйверт напредна и намери Керкез, но той стреля право в Келъхър. Малко след тази ситуация падна и първият гол в мача. След ъглов удар топката се озова в Елиът. Той стреля, но кълбото стигна до Гакпо, който го отклони. Вратарят отрази първия му удар, но нидерландецът не сбърка при добавката и изведе Ливърпул напред. Последваха още опасни ситуации пред Раду. Салах стреля в тялото на вратаря, а удар на Собослай мина на сантиметри от дясната му греда.

БОРНЕМУТ – ЛИВЪРПУЛ 0:1
0:1 – Гакпо (15)

БОРНЕМУТ: Раду, Смит, Мефам, Забарний, Керкез, Скот, Билинг, Кристи, Семеньо, Соланке, Клуйверт
ЛИВЪРПУЛ: Келъхър, Гомес, Матип, Куанса, Цимикас, Ендо, Елиът, Джоунс, Собослай, Гакпо, Салах

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели