България е на четвъртфинал на Световното първенство! „Лъвовете“ отстраниха Англия

Отборите на България и Англия играят при резултат 2:1 в осминафинален сблъсък от Световното първенство по мини футбол в Рас Ал Хайма, ОАЕ. Двубоят се излъчва на живо по Sportal TV и Sportal.bg. „Лъвовете“ се класираха за тази фаза на турнира, след като постигнаха три победи без да допуснат нито един гол в своята врата.

Първият точен удар за България дойде след само 120 секунди игра, когато Светлозар Табаков пробва рефлекса на противниковия страж. 

В 7-ата минута отново юношата на Левски шутира от далечна дистанция, но бранител на Англия успя да избие.

В 13-ата минута Спас Милушев направи отличен пробив по левия фланг, който завърши с мощен шут, но кълбото прелетя на сантиметри от целта.

Логичното се случи в 19-ата минута, когато Явор Генчев се разписа с точен удар. Кълбото премина през куп футболисти, за да попадне в мрежата. 

Отговорът на англичаните бе моментален, но с малко късмет удар на техен футболист бе избит от голлинията от негов съотборник. 

Втората част започна с натиск на Англия, като Тодор Малинов успя да покаже класата си с няколко отлични намеси. Все пак в 40-ата минута Морган-Грифитс успя да изравни резултата, след като с малко късмет прати кълбото в мрежата на България. Футболист на „трите лъва“ стреля от фал, а в наказателното поле от близка дистанция играчът с №10 вкара първи гол както в сблъсъка, така и във вратата на България от началото на Световното първенство. 

В 44-ата минута Денис Иванов върна преднината на България. Футболистът се разписа от дузпа, след като главният съдия отсъди наказателния удар за игра с ръка на футболист на Англия.

БЪЛГАРИЯ – АНГЛИЯ 2:1

1:0 Явор Генчев (19)
1:1 Морган-Грифитс (40)
2:1 Денис Иванов (44-дузпа)

Последвайте канала ни в

Сподели