Доктор Марко спечелил облог за старта на Верстапен

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко се похвали, че е спечелил облог за това кога Макс Верстапен ще поведе в Гран При на Мексико Сити в неделя. Марко и състезателният инженер на Макс Джанпиеро Ламбиазе се обзаложили кога точно Верстапен ще поведе от трета позиция на старта, като Хелмут е заявил, че това ще стане най-късно след първия завой след старта.

“Обзаложих се с Джанпиеро, че Макс ще влезе първи в първия завой и спечелих – обясни доктор Марко пред нидерландският вестник De Telegraaf. – Стартът му беше шедьовър и благодарение на това той поведе, оттам можеше да налага собственото си темпо и както обикновено да контролира хода на състезанието. Без червения флаг мисля, че доминацията ни щеше да е по-ясно изразена.”

Верстапен изслуша внимателно обясненията на Марко и след това разказа как е положил усилия, за да подобри стартовете си.

“Подобряваме начина, по който се готвим за старта, опитвам се да разбера по-добре сцеплението на гумите и настройките на съединителя – обясни Верстапен. – Целта ни беше да имам по-остри и агресивни стартове, но все още не сме се справили напълно с температурата на гумите и настройките на съединителя, тъй като при потеглянето гумите не трябва да превъртат твърде много и съединителят да е активиран твърде дълго.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели