Пълно класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Мексико Сити

Ред Бул отдавна си осигури отборната титла във Формула 1 за 2023 година, но „биковете“ продължават с успехите и в Гран При на Мексико Сити, където победата бе за Макс Верстапен. Неговият съотборник Серхио Перес отпадна от домашното си състезание още в началото, след като се удари с Шарл Леклер в първия завой.

Така тимът от Милтън Кийнс вече има 731 точки в своя актив от началото на сезона и води с 360 на Мерцедес, чиито пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха съответно втори и шести. Освен това седемкратният световен шампион записа и най-бързата обиколка във финалния тур на надпреварата.

С тази допълнителна точка на Хамилтън Мерцедес успя да предотврати загуби от Ферари в битката за второто място в конструкторския шампионат. И двата тима спечелиха по 27 пункта от състезанието в Мексико и три кръга преди края на шампионата са разделяни от 22 точки. Пилотите на Ферари Леклер и Карлос Сайнц завършиха съответно трети и четвърти.

Най-печелившият отбор от уикенда в Мексико определено е този на Алфа Таури, който се изкачва с цели две места напред и най-накрая отлепи от дъното на класирането. Това се случи благодарение на седмото място на Дениъл Рикардо, с което активът на тима от Фаенца достигна 16 пункта, колкото има и Алфа Ромео, но именно седмата позиция на Рикардо от Мексико дава предимство на Алфа Таури.

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Мексико Сити: 

1. Ред Бул – 731 точки 
2. Мерцедес – 371 
3. Ферари – 349 
4. Макларън – 256 
5. Астън Мартин – 236 
6. Алпин – 101 
7. Уилямс – 28 
8. Алфа Таури – 16 
9. Алфа Ромео – 16 
10. Хаас – 12

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Сподели