Георги Боянов пред Sportal.bg: Вечното дерби ще спечели този, който даде повече сърце в тази битка

ЦСКА гостува на Левски в първия сблъсък между двата отбора през новия сезон в Националната баскетболна лига. Срещата е утре от 19:00 часа в столичната зала „Триадица“, а преди нея екипът на Sportal.bg се срещна с баскетболиста на „червените“ Георги Боянов, който разкри очакванията си за мача, състоянието си след контузията и най-големия коз на „армейците“ във Вечното дерби.

– Не успя да се включиш в мача с Миньор заради контузия, но сега готов ли за срещата с Левски? 
– Мисля, че всички сме готови. Подготвяли сме се последната седмица доста за мача. Ще бъде наистина предизвикателство. Те са отбор, който миналата година беше с почти същите играчи, а ние сме по-скоро нов отбор. Мисля, че ще компенсираме с това, че всеки има страхотни индивидуални качества и с тази отборна игра, която практикуваме по време на тренировка и на мачове, ще я покажем и ще победим.

– Споменахме контузията, каква беше тя и всъщност добре ли си вече? 
– Получих разтежение на мача с Пловдив (б.р. Академик Пловдив) и за по-сигурно не трябваше да участвам в предишния мач, за да мога да се възстановя напълно. Почти съм възстановен, ще дам всичко от себе си, за да победим.

– За теб мачът с Левски може би е малко по-специален, след като знаем пристрастията ти към ЦСКА. Какво очакваш от този мач и с какво можете да надделеете над съперника? 
– Надявам се да победим, защото това е Вечното дерби. На мен ще ми е за първи път да играя с ЦСКА срещу Левски във Вечното дерби и това, което ще реши двубоя е кой иска повече победата, кой ще се вложи повече, кой ще даде повече сърце и битка от себе си на терена и ще иска повече победата.

– До каква степен домакинството ще има значение?
 – Значение не знам дали ще има, но хубавото е, че мачът е в София и нито един от двата отбора няма да пътува. Естествено, нашите фенове като дойдат в залата, това ще рефлектира доста положително на нас и ще се почувстваме наистина по-добре. Надявам се да им покажем и да ги накараме да дойдат в залата, защото наистина сме страхотен отбор тази година и тепърва ще показваме по-добро лице.

– Кой е най-големият коз на ЦСКА? 
– Най-големият коз е, че имаме наистина добри треньори, наистина добри изпълнители във всяко едно лице, всеки един играч в отбора и това, че знаем за какво се борим тази година.

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Сподели