Без промени в британския отбор за „Купа Дейвис“

В отбора на Великобритания няма да бъдат правени промени за предстоящия през следващия месец четвъртфинален двубой срещу Сърбия от турнира за „Купа Дейвис“, съобщи капитанът Леон Смит.

„Ще използваме същите петима тенисисти, на които разчитахме и в груповата фаза в Манчестър. Момчетата се справиха чудесно онази седмица и ще отидат в Малага със самочувствието и увереността, че могат да постигат успехи“, заяви Смит.

Той ще разчита на първата ракета на британския тенис Камерън Нори, Дан Евънс, бившия водач в световната ранглиста Анди Мъри, Джак Дрейпър и специалиста в играта на двойки Нийл Шкупски.

„Четвъртфиналът срещу Сърбия ще бъде голямо предизвикателство за нас, защото в техния отбор е световният номер едно Новак Джокович, но ние вярваме, че можем да победим“, добави капитанът на британския тим.

В груповата фаза през септември Великобритания победи с 2:1 последователно Австралия и Швейцария, преди да се наложи със същия резултат в решителния мач над Франция. В двубоя на двойки, който определи победителя в групата, Евънс и Шкупски се наложиха с 1:6, 7:6(4), 7:6(6) над Никола Маю и Едуар Роже-Васлен, като спасиха четири мачбола.

За последно Великобритания спечели купа „Дейвис“ през 2015 година, когато Анди Мъри изведе отбора до победа над Белгия във финала.

Сподели