Нови промени в графика на Гран При на Австралия

Очакваното лошо време в неделя принуди организаторите на Гран При на Австралия в MotoGP да направят втора промяна в разписанието за уикенда на „Филип Айлънд“.

След като още вчера бе обявено, че основното състезание в кралския клас ще бъде в събота, а спринтът е неделя, днес бе направена още една корекция в неделния график.

Заради очакваните силни ветрове, които да надвишат 50 км/ч, всички сесии в неделя ще започнат час по-рано от предвиденото. Така състезанията в Moto3 и Moto2 ще стартират съответно в 2:00 и 3:15 часа българско време. Спринтът в MotoGP пък ще започне в 5:00, а не в 6:00, ако въобще се проведе.

Освен това за Moto3 и Moto2 ще има и 10-минутни загрявки сутринта, за първи път от началото на годината. Те ще започнат съответно в 0:20 и 0:40 часа българско време. Загрявката за пилотите в MotoGP, която си се провежда всеки уикенд, ще започне в 1:00, а не в 1:40, за да могат състезанията да стартират в 2:00 часа. Загрявката в кралския клас също ще бъде с продължителност от 10 минути, както е от началото на годината.

Снимки: MotoGP

Сподели