Андрети започва тестове на колата си за Формула 1 следващата седмица

Кандидатурата на Андрети за място на стартовата решетка във Формула 1 в близкото бъдеще бе одобрена от Международната автомобилна федерация (ФИА), влизане на американския тим в спорта все още не е гарантирано.

За Майкъл Андрети сега предстои по-трудното, а именно да се разбере с ФОМ и настоящите десет екипа за търговските условия на влизането си в спорта. Въпреки това несигурно бъдеще американецът каза пред медиите по време на уикенда за Гран При на САЩ, че неговият екип се готви на пълни обороти за дебюта си във Формула 1.

Андрети разкри, че неговата цел е тимът му да бъде на стартовата решетка за началото на сезон 2025, но в краен случай той ще почака още 12 месеца. Американецът също така заяви, че още следващата седмица ще започне тестове на колата, която е конструирана по правилата за 2023, във въздушния си тунел.

„Благодаря на ФИА и на президента на ФИА за стартирането на процеса на търсене на нови отбори – каза Андрети пред Sky Sports F1 в Остин. – Той беше много подробен, много труден и аз се гордея, че ние бяхме на върха във всяка една категория. Това определено показва, че ние имаме правото да сме на стартовата решетка и това ни вълнува.

„Ние се радваме и на подкрепата от феновете, тя е невероятна и искам да благодаря на всеки един фен за подкрепата. Вълнуваме се за бъдещето. Ние вярваме, че имаме какво да предложим на феновете на Формула 1.

„За момента все още се целим към 2025 година. Всъщност нашата кола ще бъде във въздушния тунел следващата седмица, ние имаме кола, създадена по правилата за 2023. Така че работим неуморно, градим отбора. За момента се целим към 2025 година, но може и да е 2026, ще видим“, добави още Андрети.

Снимки: Imago

Сподели