Макс: Няма битка за власт между Хорнър и Марко

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен определи като “пълни глупости” информациите, че в Ред Бул върви битка за власт между Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко. През изминалата седмица се появиха много информации по темата, като се очаква големите шефове на Ред Бул да пенсионират доктор Марко и Хорнър да поеме цялата власт върху присъствието на компанията във Формула 1.

Доктор Марко вече обяви, че той ще определи кога и как ще напусне компанията и посочи, че не Хорнър е човекът, който да го извади от спорта. Самият Хорнър също отрече спекулациите и обясни, че не се опитва да изтика Марко извън Ред Бул и Формула 1.

Гран При на САЩ този уикенд е много близо до годишнината от смъртта на основателя на Ред Бул Дитрих Матешиц и много анализатори са на мнение, че точно 1 година е бил срокът, оставен на доктор Марко от новите шефове на компанията, поели ръководството й от Матешиц.

“Това са пълни глупости, които идват от хора, които са извън тима – коментира Верстапен в Остин. – Настроението в тима е много, много добро, всеки е наясно с ролята си, а миналата година беше много тъжно, когато почина Дитрих. Ние се опитваме да запазим наследството му, да продължим напред, тъй като всичко това е важно за постиженията ни. Затова и няма да има промени в бъдеще и мисля, че това обяснява всичко по темата.”

Снимки: Gettyimages

Сподели