Скандален баскетболист приключи с НБА?

Отборът на Хюстън Рокетс намери начин, по който да се отърве от договора на гарда Кевин Портър-младши.

23-годишният баскетболист бе трансфериран в тима на Оклахома Сити Тъндър. Заедно с договора на Портър „гръмотевиците“ ще получат и два избора във втория кръг на драфта. Веднага след финализирането на сделката играчът ще бъде освободен от Оклахома, като ще получи гарантираните му по договор 15,9 милиона долара за този сезон, както и един милион за следващия.

През последните няколко седмици ръководството на Хюстън се опитваше да намери отбор, който е готов да вземе договора на Портър, след като младият баскетболист се забърка в пореден криминален случай. Той преби приятелката си – баскетболистката Кайсри Гондрезик, заради което бе арестуван в средата на септември. На него му бяха повдигнати три обвинения, като едното от тях падна в началото на тази седмица заради недостатъчно доказателства.

Бъдещето на Портър в Националната баскетболна асоциация е много неясно, защото и в миналото той е имал проблем със законодателството. Още като колежанин той бе наказан за два мача от университета на Южна Калифорния заради „проблемно поведение“. През 2020 година, вече като играч в НБА за тима на Кливланд Кавалиърс, баскетболистът предизвика катастрофа без жертви, но в колата му бяха открити огнестрелно оръжие и марихуана. Година по-късно той бе наказан закратко от Хюстън заради скандал с тогавашния треньор на тима Стивън Сайлас.

Като част от сделката между Хюстън и Оклахома „ракетите“ ще получат двама играчи. Това са трайно контузеният Виктор Оладипо и Джерамая Робинсън-Ърл. През пролетта Оладипо скъса сухожилието на коляното си и няма никаква яснота кога ще може да играе отново.

Сподели