Терористичен акт прекрати мача между Белгия и Швеция в Брюксел

Квалификацията между Белгия и Швеция за Евро 2024 беше прекратена на полувремето, след като двама души бяха застреляни в Брюксел преди мача. Премиерът на Белгия Александър де Кро потвърди, че двамата застреляни в понеделник вечерта са шведски граждани. Първоначалните информации от Брюксел твърдят, че двамата са били облечени с шведски футболни фланелки, като стрелбата е станала преди отборите да се срещнат на стадион „Крал Бодуен“ в покрайнините на града. Твърди се, че извършителят е от „Ислямска държава“.

Шведските футболисти са обявили, че не искат да продължат да играят, след като са научили новината по време на полувремето. Това е довело и до прекратяване на срещата при резултат 1:1 след 45 минути.

Иначе Виктор Гьокереш бе открил резултата за Швеция в 15-ата минута, а Ромелу Лукаку изравни от дузпа в 31-вата минута.

На полувремето представители на Белгия и Швеция, както и официалните лица са провели разговор, на който е било решено срещата да бъде прекратена. Дикторът на стадион „Крал Бодуен“ пък предупреди шведските запалянковци да бъдат много внимателни при излизането от стадиона и придвижването си по улиците на града и да не носят фланелки с цветовете на националния си отбор.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели