Крис Минков: Липсата на организация ни попречи

Крилото на Рилски спортист Крис Минков говори след поражението от Черноморец с 65:74 в среща от втория кръг на НБЛ. Според него липсата на организация е попречила на неговия тим. Минков завърши срещата като топреализатор за самоковци с 13 точки и 5 борби.

“Загубихме фокус и енергия в един момент във втората част, което им позволи на тях да вкарат някои атрактивни бързи атаки. Публиката също им помогна, защото се вдигна. Липсата на организация беше ключовият фактор за обрата на срещата. Ние имаме плеймейкър, който е контузен. Майк е с контузия, не знам кога ще се върне, но Дидо Карамфилов е безспорно най-добрият български плеймейкър. Когато играем с него, абсолютно всичко върви гладко. Георги Адирков също се включи добре, но не мога да кажа в кой конкретен момент срещата се обърна. Липсата ни на организация ги върна в мача.

Отборът на Черноморец е доста добър, те играха квалификация за ФИБА Към, не съм сигурен как са като бюджет, но със сигурност са в челните места на класацията. Те играха повече мачове, повече контроли, със сигурност са по-сработени от нас, но аз съм убеден, че ние в хода на сезона и като се върнат играчите ни, ще бъдем коренно различен отбор. Всеки играе колкото си заслужи. Ако Дидо играе по-добре от Майк, никой треньор няма да сложи него на пейката. Радвам се, че българите взимат такова сериозно участие в Рилски спортист тази година. Надявам се да продължим така”, заяви Крис Минков.

Сподели