Командир на израелските елитни спецчасти “Призрак“ загина в сражение с “Хамас“

По време на сражение с „Хамас“ в Израел е загинал командирът на елитното спецподразделение „Призрак“ на израелската армия полковник Рой Леви. Това става ясно от официалния списък на загиналите войници на ЦАХАЛ, публикуван от Times of Israel.

Известно е, че полковник Рой Леви е командвал спецподразделението „Призрак“, които израелските медии наричат ​​„многофункционално“. Какви операции е извършила единицата, не се съобщава.

Леви е загинал на 7 октомври вечерта в Рейм в Южен Израел. Селището беше превзето от група палестинци от движението „Хамас“. По време на боевете бяха убити най-малко 10 палестинци, израелската войска също претърпя загуби.

За загиналия полковник Леви се знае, че е роден през 1980 г. След края на военната си служба в бригада „Голани“ минава офицерски курсове, след което прави добра военна кариера.

Той командва пехотните и разузнавателни батальони на бригадата „Голани“, след това е командир на звено „Егоз“ ​​в бригада „Оз“ и командва 300 териториална бригада „Барам“.

Израелските медии съобщиха и за смъртта на командира на разузнавателния батальон на бригадата „Нахал“, подполковник Цур. По-рано в битката загина и командирът на пехотната бригада „Нахал“, полковник Йонатан Щайнберг.

Сподели