Първи големи награда за EX30

Новото Volvo EX30 беше удостоено с първите си големи награди, дори преди най-ранните автомобили да достигнат до собствениците си. Като прелюдия към пристигането на напълно електрическия малък SUV по-късно тази година, той беше коронован за Автомобил на годината от The Sun и Малък SUV/кросоувър на годината в News UK Motor Awards.

Обявени на церемония в Лондон вчера, отличията подчертават качествата, които правят EX30 еталонният модел в своя клас: избор от чисто електрически задвижвания, авангардни технологии и Volvo качество, безопасност и дизайн, всичко това на достъпна цена.

Роб Гил, редактор на Sun Motors, каза: „EX30 е всичко, което очаквате да бъде едно модерно Volvo – безопасно, готино и устойчиво – на цена, която никога не бихте очаквали.“

„EX30 ще бъде огромен хит. Напълно сме убедени в това. Не само, че носи нашата корона Малък SUV/кросоувър на годината, той е изключителният победител на The Sun- Автомобил на годината.”

Наградата News UK Small SUV/Crossover представлява подкрепа за EX30 в редица национални медийни платформи на организацията, включително The Sunday Times, чийто автомобилен редактор Ник Ръфърд коментира: „Клиентите се надяваха на електрически SUV, който изглежда интелигентно, има жизненост и жар и не струва прекалено много.”

Кристиан Елвефорс, управляващ директор на Volvo Car UK, каза: „Тези награди потвърждават нашето убеждение, че Volvo EX30 ще ни помогне да променим възприятията на хората за чисто електрически автомобили с кола, която отговаря на техния начин на живот, техните нужди при шофиране и най-важното на техните бюджети. Неговият успех ще бъде ключов за растежа на нашата марка, издигайки нашето лидерство в електрифицираното автомобилостроене на по-високо ниво.“

За повече информация относно Volvo EX30 посетете: https://www.volvocars.com/bg/cars/ex30-electric/

Сподели