София Лорен е в болница, направиха й тежка операция

София Лорен се възстановява след операция на таза, съобщи АФП. Италианската актриса, която е на 89 години, постъпи в болница заради счупване вследствие на падане в дома си в Женева.

Операцията е минала успешно и София Лорен ще бъде под наблюдение за кратък период от време, се казва в съобщение, публикувано във Фейсбук от веригата ресторанти, собственост на актрисата

За щастие всичко мина по най-добрия начин и тя скоро ще бъде сред нас, се казва още в съобщението. 

Легендата на италианското кино отпразнува 89-ия си рожден ден на 20 септември.

София Лорен се е снимала в 90 филма и е носителка на две награди „Оскар“, както и на отличие от кинофестивала в Кан. 

През септември 1951 г. младата София среща продуцента Карло Понти, който е 22 години по-възрастен от нея. Той става мъжът на живота й, както и нейният ментор в киното. Сред филмите с нейно участие са „Хляб, любов и…“ на Дино Ризи и „Жената от реката“ на Марио Солдати от 1955 г. 

Сред екранните партньори на София Лорен в Холивуд са най-големите актьори на епохата като Антъни Куин, Кларк Гейбъл, Марлон Брандо, Кари Грант, Питър Селърс, Джон Уейн, Франк Синатра.

Сексапилът е 50 процента това, което притежавате, и 50 процента това, което хората мислят, че притежавате, обича да казва София Лорен. 

Последната поява на актрисата в киното е през 2020 г. във филма „Животът пред нас“ – адаптация на романа на Ромен Гари. Режисьор е синът й Едоардо Понти. Филмът донесе на Лорен награда „Давид на Донатело“ за най-добра актриса.

Сподели