Ванко от Русе извади пистолет през прозореца на колата си заради бургаските “баби“ зад волана, ето какво стана

Бесен водач на лек автомобил Нисан „Алмера“, със софийска регистрация, буквално изкара акъла на бургаските шофьори и пешеходците, след като се подвизава из улиците, размахвайки в лява ръка пистолет през отворения прозорец.

Причината била, че местните водачи на МПС карали много бавно, били същински баби, а той имал спешна работа за вършене в града, фатално закъснявал за среща, а и трябвало да се връща обратно откъдето бил дошъл, пише „Флагман“.

Сцената се е разиграла вчера около 15:20 часа, по главните артерии на града и покрай Морската градина. Ужасени граждани веднага са подали сигнал на тел. 112, описали са как водачът на нисана шофира не само рисково като създава предпоставка за ПТП, но и заплашва живота на другите участници на пътя, също и на пешеходците. Веднага е направена организация от служителите на ОДМВР-Бургас.

Сигналът е постъпил в Пето РУ, след което започва проследяване чрез трафичните камери. Колата е засечена, когато напуска Бургас и се отправя в посока Айтос. Мъжът е спрян от патрул при навлизане в град Айтос, на главното КПП.

По непотвърдена информация зад волана на нисана е бил 48-годишният Иван Иванов от Русе. Той обяснил пред органите на реда, че по време на движение към Бургас и в самия град действително извадил и размахвал газов пистолет, но нямал за цел да убива. Искал да респектира другите участници в движението, защото не му правели път, карали много бавно, това го изнервяло. Нямало друг начин да ги накара да отбиват встрани.

Иван Иванов е тестван за употреба на алкохол, дрегерът отчел 0.59 промила. Той е задържан и отведен в сградата на Пето районно управление в Бургас. Предал газовия си пистолет с протокол за доброволно предаване.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас. Джигитът от Русе е с 24-часова мярка за неотклонение. Той ще получи обвинение за хулиганство и заплаха с убийство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Сподели