Донев и Иванов се класираха за четвърфиналите на двойки на турнир в Сърбия

Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставените под номер 2 в схемата българи победиха руснаците Алексей Алешчев и Богдан Селезньов с 6:1, 6:3 за 46 минути. Следващите им съперници са италианците Марко Фурлането и Лоренцо Ватерони.  

В първия кръг на сингъл номер 7 Габриел Донев загуби от италианския квалификант Алесандро Белифемине с 3:6, 6:4, 2:6 за 2:43 часа. 

Третият в схемата Симон Антони Иванов вчера претърпя поражение от Джанникола Мизази (Италия) с 6:7(4), 3:6 за 50 минути. 

Поражение претърпя и Михаил Иванов, който успешно премина пресявките, но на старта на основната схема отстъпи пред шестия поставен Душан Обрадович (Сърбия) с 2:6, 3:6 за 74 минути. 

Иванов обаче продължава на четвъртфиналите на двойки. Българинът и Йоанис Кунтуракис (Гърция), които участват с „уайлд кард“ вчера изненадващо победиха водачите в схемата Ерик Арутюнян (Беларус) и Кентен Фолио (Франция) с 6:3, 6:3 за 70 минути.  

В спор за място на полуфиналите Иванов и Кунтуракис ще играят утре срещу италианците Джанникола Мизази и Джанмарко Гандолфи.

Сподели